Sjællands Erhvervsakademi

Konserveringsteknik

2025/2026
Engelsk titel
Conservation technique
Uddannelse
Procesteknolog
Uddannelsesniveau
Erhvervsakademi
Startsemester
2. Semester
3. Semester
Fagets varighed
1 semester
ECTS
7,5
Uddannelseselement
Obligatorisk fag
Undervisningsprog
Dansk
Undervisningens starttidspunkt
Efterår
Undervisningens lokation
Roskilde
Fagkode
85662010
Fagansvarlig
Torben Würtz
Tomas Olofsson
  • Indhold og formål
    I fagelementet omhandler kemiske, sensoriske og mikrobiologiske kvalitetsændringer. Der arbejdes med udvalgte færdigvarer i en teoretisk opgave med henblik på fastsættelse af de konserverende principper i produktet og fastsættelse af holdbarhed i færdigvaren.
  • Læringsmål
    Viden
    Den studerende har:
    • forståelse for centralt anvendt teori og metode i forhold til fremstillingsprocesser, konserveringsmetoder som varmebehandling, køleopbevaring, kemisk konservering og holdbarhed
    • udviklingsbaseret viden om kvalitetsændringer i udvalgte fødevarer i forbindelse med holdbarhed
    Færdigheder
    Den studerende kan:
    • anvende fagområdets centrale metoder og redskaber til at vurdere holdbarhedsbegrænsende faktorer samt ændringer ved fremstilling og opbevaring af en given fødevare
    • dokumentere eget arbejde
    • formidle problemstillinger og løsningsmuligheder for udvalgte fødevarer i forhold til valg af konserveringsmetoder.
    Kompetencer
    Den studerende kan:
    • håndtere planlægning af en fødevareproduktion under hensyntagen til viden om konserveringsteknik
    • deltage i fagligt og tværfagligt samarbejde i forbindelse med planlægning af en fødevareproduktion
    • i en struktureret sammenhæng tilegne sig ny viden, færdigheder og kompetencer i relation til hold-barhedsfastsættelse og mulige konserveringsmetoder
  • Eksamen
    Læringsmålene for eksamen er identiske med fagets læringsmål
    Fagets eksamener er beskrevet på et andet fag
    85662007