Konserveringsteknik
2025/2026Engelsk titel
Conservation
technique
Uddannelse
Procesteknolog
Uddannelsesniveau
Erhvervsakademi
Startsemester
2. Semester
3. Semester
Fagets varighed
1 semester
ECTS
7,5
Uddannelseselement
Obligatorisk fag
Undervisningsprog
Dansk
Undervisningens
starttidspunkt
Efterår
Undervisningens lokation
Roskilde
Fagkode
85662010
- Indhold og
formålI fagelementet omhandler kemiske, sensoriske og mikrobiologiske kvalitetsændringer. Der arbejdes med udvalgte færdigvarer i en teoretisk opgave med henblik på fastsættelse af de konserverende principper i produktet og fastsættelse af holdbarhed i færdigvaren.
- LæringsmålVidenDen studerende har:
• forståelse for centralt anvendt teori og metode i forhold til fremstillingsprocesser, konserveringsmetoder som varmebehandling, køleopbevaring, kemisk konservering og holdbarhed
• udviklingsbaseret viden om kvalitetsændringer i udvalgte fødevarer i forbindelse med holdbarhedFærdighederDen studerende kan:
• anvende fagområdets centrale metoder og redskaber til at vurdere holdbarhedsbegrænsende faktorer samt ændringer ved fremstilling og opbevaring af en given fødevare
• dokumentere eget arbejde
• formidle problemstillinger og løsningsmuligheder for udvalgte fødevarer i forhold til valg af konserveringsmetoder.KompetencerDen studerende kan:
• håndtere planlægning af en fødevareproduktion under hensyntagen til viden om konserveringsteknik
• deltage i fagligt og tværfagligt samarbejde i forbindelse med planlægning af en fødevareproduktion
• i en struktureret sammenhæng tilegne sig ny viden, færdigheder og kompetencer i relation til hold-barhedsfastsættelse og mulige konserveringsmetoder - EksamenLæringsmålene for eksamen er identiske med fagets læringsmålFagets eksamener er beskrevet på et andet fag85662007