HACCP-analyse
2025/2026Engelsk titel
HACCP analysis
Uddannelse
Procesteknolog
Uddannelsesniveau
Erhvervsakademi
Startsemester
2. Semester
3. Semester
Fagets varighed
1 semester
ECTS
5
Uddannelseselement
Obligatorisk fag
Undervisningsprog
Dansk
Undervisningens
starttidspunkt
Efterår
Undervisningens lokation
Roskilde
Fagkode
85662009
- Indhold og
formålI fagelementet arbejdes der teoretisk og praktisk med udarbejdelse af et egenkontrolprogram på baggrund af en analyse af de fødevaresikkerhedsmæssige kritiske punkter i produktionen en såkaldt HACCP-analyse. Formålet med analysen er at fastsætte og vurdere risikofaktorer.
- LæringsmålVidenDen studerende har:
• udviklingsbaseret viden om og forståelse for patogene mikroorganismer, kemiske og fysiske risikofaktorer
• udviklingsbaseret viden om HACCP-analyse og egenkontrolprogram i henhold til lovgivningen samt internationale ledelsessystemer for fødevaresikkerhed
• forståelse for praksis og central anvendt teori og metode i forhold til HAACP-analyse og egenkontrolprogram samt lovgivning om egenkontrolFærdighederDen studerende kan:
• anvende fagområdets centrale metoder og redskaber til udarbejdelse af HAACP-analyse og egenkontrolprogram for en fødevareproduktion
• vurdere praksisnære problemstillinger inden for egenkontrolprogrammer samt opstille og vælge løsningsmuligheder
• formidle praksisnære problemstillinger og løsningsmuligheder i forbindelse med tilrettelæggelse af en fødevareproduktion i overensstemmelse med gældende lovgivning om egenkontrolKompetencerDen studerende kan:
• indgå i fagligt og tværfagligt samarbejde om fødevaresikkerhed
• håndtere udvikling og optimering i forbindelse med samarbejde om fødevaresikkerhed, udarbejdelse og vedligeholdelse af en HACCP-analyse og et egenkontrolprogram
• deltage i fagligt og tværfagligt samarbejde omkring udvikling af egenkontrolprogrammer
• i en struktureret sammenhæng kunne tilegne sig ny viden, færdigheder og kompetencer inden for HACCP-analyse og egenkontrolprogrammer - EksamenLæringsmålene for eksamen er identiske med fagets læringsmålFagets eksamener er beskrevet på et andet fag85662007