Grundlæggende fødevaresikkerhed
2025/2026Engelsk titel
Basic food safety
Uddannelse
Procesteknolog
Uddannelsesniveau
Erhvervsakademi
Startsemester
2. Semester
3. Semester
Fagets varighed
1 semester
ECTS
5
Uddannelseselement
Obligatorisk fag
Undervisningsprog
Dansk
Undervisningens
starttidspunkt
Efterår
Undervisningens lokation
Roskilde
Fagkode
85662008
- Indhold og
formålI fagelementet arbejdes teoretisk og praktisk med tilrettelæggelse af basisprogrammer for fødevaresikkerhed, herunder specifikationer for råvarer, fødevarekontaktmaterialer og rengøringsmidler, bygningsindretning og vedligehold, skadedyrssikring, rengøring og hygiejne. Fagområdet indeholder ligeledes fødevarelovgivning og internationale kvalitetsstandarder.
- LæringsmålVidenDen studerende har:
• udviklingsbaseret viden om og forståelse for basisprogrammer, kemiske, fysiske og biologiske risici, hygiejne samt rengøringsteknik og rengøringskontrol
• viden om, og forståelse for hygiejnelovgivningFærdighederDen studerende kan:
• anvende fagområdets centrale metoder og redskaber til at kunne udpege elementerne i basisprogrammet for en fødevareproduktion med udgangspunkt i hygiejnezoner
• vurdere praksisnære problemstillinger og løsningsmuligheder vedrørende centrale procedurer for basisprogrammer i fødevareindustrien
• formidle praksisnære problemstillinger og løsningsmuligheder i forbindelse med opstilling af basisprogrammer i fødevareindustrienKompetencerDen studerende kan:
• indgå i tværfagligt samarbejde om fødevaresikkerhed i virksomheder
• håndtere udvikling af basisprogrammer for fødevareproduktion
• i en struktureret sammenhæng tilegne sig ny viden, færdigheder og kompetencer inden for grundlæggende fødevaresikkerhed - EksamenLæringsmålene for eksamen er identiske med fagets læringsmålFagets eksamener er beskrevet på et andet fag85662007