Innovation og produktudvikling
2025/2026Engelsk titel
Innovation and product
development
Uddannelse
Procesteknolog
Uddannelsesniveau
Erhvervsakademi
Startsemester
2. Semester
3. Semester
Fagets varighed
1 semester
ECTS
5
Uddannelseselement
Obligatorisk fag
Undervisningsprog
Dansk
Undervisningens
starttidspunkt
Forår
Undervisningens lokation
Roskilde
Fagkode
85662005
- Indhold og
formålI fagelementet arbejder de studerende med at tilrettelægge, gennemføre og dokumentere systematisk produktudvikling.
- LæringsmålVidenDen studerende har:
• udviklingsbaseret viden om innovationsprocessen
• udviklingsbaseret viden om udviklingsværktøjer
• udviklingsbaseret viden om sensoriske analyser
• udviklingsbaseret viden om fødevarelovgivning
• forståelse for praksis og central anvendt teori og metode inden for innovation og produktudviklingFærdighederDen studerende kan:
• anvende centrale metoder og værktøjer til at omsætte markedstendenser til et produktudvikling
• anvende centrale metoder til udvikling af nye produkter efter gældende lovgivning
• anvende centrale målemetoder til at gennemføre pålidelige kvalitetsmålinger
• anvende centrale målemetoder til at dokumentere systematisk produktudvikling
• formidle praktiske problemstillinger i forbindelse med produktudvikling til samarbejdspartnere og kunderKompetencerDen studerende kan:
• håndtere praksisnære udviklingsorienterede situationer i forbindelse med innovation og produktudvikling
• deltage i fagligt og tværfagligt samarbejde om innovation og produktudvikling
• i en struktureret sammenhæng at tilegne sig ny viden, færdigheder og kompetencer i relation til innovation og produktudvikling. - EksamenLæringsmålene for eksamen er identiske med fagets læringsmålFagets eksamener er beskrevet på et andet fag85662001