Funktionelle ingredienser
2025/2026Engelsk titel
Functional
ingredients
Uddannelse
Procesteknolog
Uddannelsesniveau
Erhvervsakademi
Startsemester
2. Semester
3. Semester
Fagets varighed
1 semester
ECTS
5
Uddannelseselement
Obligatorisk fag
Undervisningsprog
Dansk
Undervisningens
starttidspunkt
Forår
Undervisningens lokation
Roskilde
Fagkode
85662004
- Indhold og
formålI fagelementet arbejder de studerende teoretisk og praktisk med udvalgte funktionelle ingredienser og deres virkning i fødevarer, herunder udvikle recepter.
- LæringsmålVidenDen studerende har:
• udviklingsbaseret viden om funktionelle ingrediensers kemi
• udviklingsbaseret viden om udvalgte ingrediensers funktionalitet
• udviklingsorienteret viden om målemetoder til beskrivelse af funktionalitet
• forståelse for praksis og central anvendt teori og metode ved anvendelse af funktionelle ingredienserFærdighederDen studerende kan:
• anvende centrale metoder og værktøjer ved udarbejdelse af applikationer til konkrete fødevareproduktioner
• anvende centrale målemetoder til vurdering af funktionalitet
• vurdere og vælge funktionelle ingredienser til et givet produkt
• formidle praktiske problemstillinger i forbindelse med brug af funktionelle ingredienser til samarbejdspartnere og kunderKompetencerDen studerende kan:
• håndtere praksisnære situationer i forbindelse med brug af funktionelle ingredienser
• deltage i fagligt og tværfagligt samarbejde om brug af funktionelle ingredienser
• i en struktureret sammenhæng tilegne sig ny viden, færdigheder og kompetencer i relation til funktionelle ingredienser. - EksamenLæringsmålene for eksamen er identiske med fagets læringsmålFagets eksamener er beskrevet på et andet fag85662001