Sjællands Erhvervsakademi

Funktionelle ingredienser

2025/2026
Engelsk titel
Functional ingredients
Uddannelse
Procesteknolog
Uddannelsesniveau
Erhvervsakademi
Startsemester
2. Semester
3. Semester
Fagets varighed
1 semester
ECTS
5
Uddannelseselement
Obligatorisk fag
Undervisningsprog
Dansk
Undervisningens starttidspunkt
Forår
Undervisningens lokation
Roskilde
Fagkode
85662004
Fagansvarlig
Torben Würtz
Tomas Olofsson
  • Indhold og formål
    I fagelementet arbejder de studerende teoretisk og praktisk med udvalgte funktionelle ingredienser og deres virkning i fødevarer, herunder udvikle recepter.
  • Læringsmål
    Viden
    Den studerende har:
    • udviklingsbaseret viden om funktionelle ingrediensers kemi
    • udviklingsbaseret viden om udvalgte ingrediensers funktionalitet
    • udviklingsorienteret viden om målemetoder til beskrivelse af funktionalitet
    • forståelse for praksis og central anvendt teori og metode ved anvendelse af funktionelle ingredienser
    Færdigheder
    Den studerende kan:
    • anvende centrale metoder og værktøjer ved udarbejdelse af applikationer til konkrete fødevareproduktioner
    • anvende centrale målemetoder til vurdering af funktionalitet
    • vurdere og vælge funktionelle ingredienser til et givet produkt
    • formidle praktiske problemstillinger i forbindelse med brug af funktionelle ingredienser til samarbejdspartnere og kunder
    Kompetencer
    Den studerende kan:
    • håndtere praksisnære situationer i forbindelse med brug af funktionelle ingredienser
    • deltage i fagligt og tværfagligt samarbejde om brug af funktionelle ingredienser
    • i en struktureret sammenhæng tilegne sig ny viden, færdigheder og kompetencer i relation til funktionelle ingredienser.
  • Eksamen
    Læringsmålene for eksamen er identiske med fagets læringsmål
    Fagets eksamener er beskrevet på et andet fag
    85662001