Sjællands Erhvervsakademi

Idé- og koncept- og produktudvikling

2025/2026
Engelsk titel
Idea and concept and product development
Uddannelse
Procesteknolog
Uddannelsesniveau
Erhvervsakademi
Startsemester
2. Semester
3. Semester
Fagets varighed
1 semester
ECTS
5
Uddannelseselement
Obligatorisk fag
Undervisningsprog
Dansk
Undervisningens starttidspunkt
Forår
Undervisningens lokation
Roskilde
Fagkode
85662003
Fagansvarlig
Torben Würtz
Tomas Olofsson
  • Indhold og formål
    Fagelementet omhandler et praktisk produktudviklingsforløb inden for fødevarer fra idéfase til prototype. Der arbejdes med kreativitet og innovation, herunder idégenerering, konceptudvikling og systematisk receptudvikling og tillige inddrages bæredygtighed og markedstendenser i forløbet. Ligeledes indeholder fagelementet arbejde med systematisk at planlægge, løse og dokumentere arbejdsopgaverne i produktudviklingsforløbet. Desuden anvendes viden om fødevareteknologi til at indgå i et samarbejde vedr. økonomiske og markedsmæssige overvejelser i produktudviklingen.
  • Læringsmål
    Viden
    Den studerende har:
    • udviklingsbaseret viden om innovation og markedstendenser
    • forståelse for fagområdets praksis og centralt anvendt teori og metode i forhold til idégenerering, konceptudvikling og systematisk receptudvikling
    Færdigheder
    Den studerende kan:
    • anvende fagområdets centrale metoder og redskaber til systematisk at planlægge, gennemføre og dokumentere produktudviklingsforløb
    • anvende fagområdets centrale metoder og redskaber til at gennemføre kreative og innovative processer, herunder inddrage bæredygtighed og markedstendenser, til udvikling af fødevarer og/eller fødevareproduktion
    • vurdere praksisnære problemstillinger i forhold til produktudvikling samt vælge og opstille løsningsmuligheder
    • formidle resultater, praksisnære problemstillinger og løsningsmuligheder til samarbejdspartnere og brugere
    Kompetencer
    Den studerende kan:
    • håndtere udviklingsorienterede situationer ved idé-, koncept- og produktudvikling i forbindelse med fødevareproduktion
    • med viden om fødevareteknologi deltage i fagligt og tværfagligt samarbejde om bæredygtige overvejelser i forbindelse med produktudvikling af fødevarer
    • i en struktureret sammenhæng kunne tilegne sig ny viden, færdigheder og kompetencer i relation til produktudviklingsforløbet
  • Eksamen
    Læringsmålene for eksamen er identiske med fagets læringsmål
    Fagets eksamener er beskrevet på et andet fag
    85662001