Sjællands Erhvervsakademi

Forsøgsplan, statistik og resultatbehandling

2025/2026
Engelsk titel
Experimental plan, statistics and result processing
Uddannelse
Procesteknolog
Uddannelsesniveau
Erhvervsakademi
Startsemester
2. Semester
3. Semester
Fagets varighed
1 semester
ECTS
5
Uddannelseselement
Obligatorisk fag
Undervisningsprog
Dansk
Undervisningens starttidspunkt
Forår
Undervisningens lokation
Roskilde
Fagkode
85662002
Fagansvarlig
Torben Würtz
Tomas Olofsson
  • Indhold og formål
    Fagelementet omhandler planlægning og systematisk gennemførelse af forsøg i forbindelse med fødevareproduktion og produktudvikling. Desuden arbejdes med udarbejdelse af systematisk dokumentation, resultatbehandling og formidling af forsøgsarbejde. Ligeledes indeholder fagelementet statistiske metoder til brug ved forsøgsplanlægning, samt til brug ved analyse og vurdering af forsøgsresultater.
  • Læringsmål
    Viden
    Den studerende har:
    • udviklingsbaseret viden om og forståelse for fagområdets praksis og central anvendt teori og metode i forhold til forsøgsplanlægning
    • udviklingsbaseret viden om og forståelse for fagområdets praksis og central anvendt teori og metode i forhold til resultatbehandling og udvalgte statistiske metoder
    Færdigheder
    Den studerende kan:
    • anvende fagområdets centrale metoder og redskaber til systematisk at planlægge, gennemføre, udarbejde dokumentation og dokumentere udviklingsforsøg
    • anvende fagområdets centrale statistiske metoder og redskaber til forsøgsplanlægning og til at analysere og vurdere forsøgsresultater
    • vurdere praksisnære problemstillinger i forhold til forsøgsarbejde samt vælge og opstille løsningsmuligheder
    • formidle resultater, praksisnære problemstillinger og løsningsmuligheder til samarbejdspartnere og brugere
    Kompetencer
    Den studerende kan:
    • håndtere udviklingsorienterede situationer ved planlægning og udførsel af forsøg inden for fødevareproduktion og produktudvikling
    • deltage i fagligt og tværfagligt samarbejde i forbindelse med forsøg inden for fødevareproduktion og produktudvikling med en professionel tilgang
    • i en struktureret sammenhæng kunne tilegne sig ny viden, færdigheder og kompetencer i relation til forsøgsplanlægning, statistik og resultatbehandling
  • Eksamen
    Læringsmålene for eksamen er identiske med fagets læringsmål
    Fagets eksamener er beskrevet på et andet fag
    85662001